Acasting logo

Intervju med Sara Rosenqvist

Intervju med Sara Rosenqvist

-Berätta om dig själv och varför du gillar skådespelaryrket:

Mitt namn är Sara Rosenqvist och för närvarande befinner jag mig i en process där jag strävar efter att lyckas som skådespelerska. Jag planerar att börja plugga till hösten och förhoppningsvis bli antagen till teaterskolan. Annars fortsätter annat plugg med nya spännande skådespelar kurser. För närvarande lever jag ett sambo liv med min första köpta lägenhet i Malmö. Min passion för teater och film började redan i tidig ålder. Jag minns att jag flera gånger berättade för min familj att jag ville gå på teaterskola när jag var mycket ung. Jag sa också att jag ville bli en häst när jag blev stor, vilket kanske inte togs på allvar då och var lite oklart vad jag ville. men jag har alltid haft en dragning mot berättande och skapande. När jag ser filmer som jag älskar, har jag alltid fantiserat om att vara en del av dem. Jag har skapat egna föreställningar i mitt huvud, som att vara Rose på dörren i Titanic när jag var på badland eller lekt med olika scenarier hemma. Jag har insett att den närmaste jag kan komma dessa fantasier är genom att bli skådespelare och få möjligheten att bryta av från verkligheten. Det är något som fascinerar mig enormt och jag längtar efter att utforska den världen. Så började med att gå film och media i skolan och sedan tagit en del skådespelar kurser och speciellt med Cinemantrix i Stockholm. Nu forsätter processen och hoppas att en dag jag kan få min första roll! :)

-Vad är det roligaste uppdraget du gjort inom skådespeleri?:

Tyvärr är jag fortfarande i processen och väntar på att få min första roll. Men jag skulle säga att cinemantrix skådespelarkurser var de roligaste upplevelserna hittills. Under kurserna fick vi tillfälle att arbeta med manus och bli inspelade av cinemantrix produktionsbolag, vilket gav en känsla av att vara i en verklig filmproduktion. Att bli efterregisserade av kursledaren var både roligt och lärorikt då vi fick feedback och vägledning för att förbättra våra prestationer. En av de mest minnesvärda delarna var att få uppleva dynamiken i en grupp och att samarbeta för att skapa en scen tillsammans. Att bli castade baserat på våra styrkor och hur vi kunde komplettera varandra i en grupp gjorde att vi verkligen kunde utforska olika roller och scenarier. Det var en fantastisk upplevelse att se hur en gemensam vision kunde växa fram genom samarbete och kreativitet. De var mycket skratt men även arbete. Att kämpa för att få en roll i en riktig film är fortfarande en utmaning, men jag ser fram emot den dagen då jag äntligen får chansen att förverkliga min dröm på riktigt.

-Vad tycker du om Acasting?:

Jag anser att Acasting är en smidig och utmärkt plattform med ett brett utbud av jobbmöjligheter. Jag uppskattar särskilt deras engagemang på Instagram där de marknadsför sina medlemmar. Jag har höga förhoppningar om att denna plattform kommer att vara mycket gynnsam för oss som strävar efter framgång inom skådespeleri. Det är inte alltid enkelt för någon som till exempel inte har kontakter inom branschen sen innan eller någon som kan ge vägledning att ta sig fram. Dessa plattformar öppnar upp möjligheter för alla att presentera sig och få en chans att utforska olika roller.

-Har du landat något jobb eller blivit erbjuden uppdrag via Acasting?:

Även om jag har kommit i kontakt med några, har jag ännu inte fått något jobb. Trots det märker jag att det kommer ut många jobbannonser, och jag är övertygad om att det bara är en tidsfråga innan jag får min chans. Jag ser fram emot att få fler möten med rollsättare och förhoppningsvis säkra min första roll. Jag tror att ju mer aktiv och synlig jag är, desto större chans har jag att bli uppmärksammad av fler rollsättare, och förhoppningsvis leder det till nya möjligheter i framtiden.

Spana in Saras profil acasting 🌐✨


Casting made easy

Bli medlem

© Acasting. All rights reserved.