Acasting logo

Hos Acasting prioriterar vi din säkerhet och förtroende när det gäller hantering av dina personuppgifter. Vår integritetspolicy förklarar tydligt vilken information som räknas som personuppgifter, och ger insikt i våra processer för insamling, hantering och skydd av dessa uppgifter. Vi tillhandahåller också vägledning för hur du kan granska, korrigera eller begära borttagning av dina uppgifter som vi har lagrade. Genom att interagera med vår webbplats eller mobilapp, godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med de riktlinjer som presenteras här. Om du vill återkalla detta samtycke kan du göra det när som helst genom att avsluta ditt medlemskap eller genom att kontakta oss. Vid återkallande av samtycke kommer vi att radera dina uppgifter från våra system, förutom i de fall där vi är skyldiga att behålla information för att uppfylla lagkrav, såsom bokföringsregler.

Innehållsförteckning

  • Dataskyddsförordningen GDPR
  • Vad är en personuppgift?
  • Vem är personuppgiftsansvarig hos oss?
  • Vilka uppgifter sparar vi och varför?
  • Cookies, spårning och annonsering
  • Hur dina uppgifter används av oss
  • Hur din information delas med andra
  • Koppling mellan Acasting.se och sociala medier
  • Dina rättigheter som medlem på Acasting.se
  • Kontakta Acasting.se

1. Dataskyddsförordningen GDPR

Den 25:e maj 2018 trädde en gemensam dataskyddsförordning (GDPR) i kraft i hela EU. Denna omfattande förordning syftar till att stärka och harmonisera dataskyddet för alla individer inom Europeiska unionen. Vi anpassar våra processer och system för att säkerställa att dina personuppgifter behandlas på ett transparent och säkert sätt, med respekt för dina rättigheter och friheter. För djupare insikt i GDPR och dina rättigheter, rekommenderar vi att du besöker den nationella tillsynsmyndighetens webbplats, Datainspektionens webbplats.

2. Vad är en personuppgift?

Personuppgifter definieras som all information som direkt eller indirekt kan identifiera en levande individ. Detta inkluderar, men är inte begränsat till, namn, telefonnummer, e-postadress, fysisk adress och personnummer. Även visuellt och ljudmaterial, såsom fotografier, videoinspelningar och ljudupptagningar, betraktas som personuppgifter om de innehåller igenkännbar information om personer.

3. Vem är personuppgiftsansvarig hos oss?

Acasting agerar som personuppgiftsansvarig i enlighet med de krav och skyldigheter som fastställs i EU:s dataskyddsförordning (GDPR) för samtlig behandling av personuppgifter som utförs genom vår webbplats.

4. Vilka uppgifter sparar vi och varför?

Uppgifter om dig samlas in när du använder vår webbplats. Vilka uppgifter som samlas in beror på vad du gör på webbplatsen. Vissa uppgifter samlas in när du skickar dem till oss, medan andra samlas in automatiskt.

4a. Information som du tillhandahåller

  • Medlemsregistrering: För alla användarkategorier inklusive talanger, crew-medlemmar, location-scouter och företagsrepresentanter samlar vi in grundläggande information som e-postadress, telefonnummer, kön och ålder. Om du väljer att registrera dig via Google-login, inhämtar vi information kopplad till ditt Google-konto såsom din e-postadress, fullständiga namn, kön och födelsedatum.
  • Profilinformation: Du kan ange ytterligare personuppgifter i din profil, inklusive kontaktuppgifter, demografisk information, fysiska attribut, utbildningsbakgrund och yrkeserfarenhet, samt multimediainnehåll som foton och videor som representerar dig eller ditt arbete.
  • Ansökningar: Vid ansökningar till jobb eller uppdrag, lagrar vi de uppgifter du tillhandahåller såsom namn, e-postadress, telefonnummer och bild.
  • Location-annonsering: När du annonserar en plats samlar vi kontaktinformation som hjälper intressenter att nå dig.
  • Betalningsuppgifter: För att genomföra transaktioner sparar vi betalningsinformation, vilket inkluderar ditt namn och delvis maskerade kreditkortsuppgifter, i enlighet med betalnings-industrins säkerhetsstandarder.
  • Swish-transaktioner: Vid betalningar genom Swish lagrar vi ditt namn och telefonnummer kopplat till Swish-kontot.

4b. Automatiskt insamlad information

När du använder Acastings plattform samlas vissa uppgifter in automatiskt för att förbättra din användarupplevelse och vår tjänst:

  • Användaraktivitet: För talanger, crew, location scouter och företag registrerar vi aktivitetsdata såsom vilka sidor på Acasting.se du besöker.
  • För företag: Vi dokumenterar vilka medlemsprofiler som granskas samt tidpunkten för dessa besök. Dessutom lagras kopior av kommunikationen som skickas via vårt system, inklusive meddelandet, kontaktpersonens namn och e-postadress.
  • Teknisk information: För alla användartyper registrerar vi tekniska detaljer som din webbläsare typ och operativsystem för att säkerställa kompatibilitet och optimerad funktionalitet av vår webbplats.
  • Referrer-loggning: Vi spårar referensadressen, vilket är den URL som ledde dig till vår webbplats, för att förstå och förbättra våra marknadsföringsinsatser.
  • Marknadsföringsanalys: Genom kampanjspårning identifierar vi vilka av våra marknadsföringskanaler som är mest effektiva för att nå våra användare.
  • Cookies och sessionsdata: Vi använder cookies och sessions-ID:n för att underlätta navigeringen på vår webbplats och för att anpassa innehållet efter dina behov (se vårt specifika avsnitt om cookies och spårnings-tekniker för mer information).

Denna information hjälper oss att förstå hur våra tjänster används och hur vi kan förbättra dem.

5. Cookies, spårning och annonsering

Acasting.se använder cookies för att spara information om dig och ditt användande av webbplatsen. Vi använder också cookies från tredje part i form av Meta, Instagram, Tiktok, Posthog, Vercel Analytics, Google Analytics, Sentry, Clerk och TalkJS för webbplatsanalys, spårning och marknadsföring.

5a. Användning av Cookies

Cookies är små textfiler med information som webbplatsen sparar på din dator.

  • Nödvändiga Cookies: Dessa är avgörande för att grundläggande funktioner som säker inloggning och sessionshantering ska fungera korrekt. Det gör det möjligt för dig att navigera säkert och effektivt på vår webbplats.
  • Funktions cookies: Vi lagrar preferenser som underlättar ditt användande av vår webbplats, som dina inställningar för automatisk inloggning och den valda versionen av webbplatsen, för en sömlös och anpassad upplevelse.
  • Analys cookies: Dessa cookies samlar information om hur du interagerar med vår webbplats, vilket hjälper oss att förstå och analysera webbtrafik och användarbeteenden. Vi kan identifiera populära sidor, navigationsproblem och vilket innehåll våra användare värderar högst. För dessa ändamål inkluderar vi cookies från tredjepartstjänster som Google Analytics och Vercel Analytics, Posthog, Sentry och Clerk.
  • Prestanda Cookies: Vi använder dessa för att testa och förbättra vår webbplats genom att dela upp användare i testgrupper, vilket hjälper oss att utvärdera effekten av nytt innehåll och funktioner.
  • Marknadsförings- och Spårningscookies: För att följa upp och utvärdera effektiviteten i våra marknadsföringskampanjer samt för att möjliggöra riktad annonsering i framtiden. Vi använder även tredjepartscookies från plattformar som Meta och TikTok för att anpassa annonser till dina intressen och beteenden.

5b. Spårning och Annonsering

Acasting.se implementerar analys- och spårningstjänster från flera tredjepartsleverantörer för att förstå användarbeteenden på gruppnivå och för att optimera våra marknadsföringsinsatser. Dessa tjänster hjälper oss att spåra interaktioner med våra kampanjer och att utforma mer effektiva framtida annonseringar.

  • Google Analytics: För djupgående analys av webbplatsanvändning och trafikmönster.
  • Vercel Analytics: För prestandamätning och förbättring av webbplatsupplevelsen.
  • Posthog: Ger oss insikter i användarbeteenden och hjälper till med produktutvecklingen.
  • Sentry: Används för att övervaka och fixa fel i realtid för en felfri användarupplevelse.
  • Clerk: Hanterar säker autentisering och användarsessioner.
  • TalkJS: Möjliggör integrerad chatt funktionalitet för direktkommunikation mellan användare.
  • Meta Pixel och TikTok Pixel: Dessa spårningsverktyg används för att anpassa och förbättra effektiviteten i annonseringen på respektive plattform baserat på användare interaktioner med vår webbplats.

Ditt Samtycke och Kontroll: Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du användningen av ovanstående cookies och spårningstekniker. Vi respekterar din rätt att kontrollera din data och erbjuder dig möjligheten att justera dina cookie-preferenser eller dra tillbaka ditt samtycke när som helst. Detta kan göras genom att ändra inställningarna i din webbläsare.

6. Användning av Dina Personuppgifter

Acasting.se förbinder sig att använda dina personuppgifter på ett ansvarsfullt sätt som en väsentlig del av de tjänster vi erbjuder:

  • För Talanger och Crew:
    • Vi skapar och förvaltar ditt professionella digitala CV, vilket inkluderar personuppgifter, portföljbilder, videor och röstprover.
    • Din profil görs sökbar i vårt register för att möjliggöra matchning med jobberbjudanden från vårt nätverk av företag och arbetsgivare.
    • Du kan söka utannonserade jobb, köpa medlemskap, bli inbjuden till projekt, och få rekommendationer för olika produktioner.
    • Våra verktyg står till ditt förfogande för att fortsätta bygga och förbättra din profil och därmed öka dina chanser på marknaden.
  • För Företag och Arbetsgivare:
    • Vår plattform möjliggör för dig att upptäcka och ansluta med talanger, crew och locations.
    • Du kan annonsera positioner, hantera ansökningar, och kommunicera direkt med potentiella kandidater.
    • Funktioner för att boka upp talanger och crew samt skapa och administrera dina produktionsprojekt är tillgängliga.
  • Kommunikation och Marknadsföring:
    • Vi håller dig uppdaterad med relevant information om våra tjänster och skickar specialanpassade erbjudanden, som rabatter på medlemskap och information om nya jobbmöjligheter.
    • Dina kontaktuppgifter används för riktad direktmarknadsföring och för att anpassa annonser på sociala medier.
  • Utveckling och Analys:
    • Genom att analysera interaktioner med våra tjänster och användningsmönster, arbetar vi kontinuerligt med att förbättra användarupplevelsen och öka effektiviteten i våra tjänster.
    • Vi optimerar din profil för sökmotorer, vilket hjälper till att öka din synlighet och attraktionskraft på marknaden.

Ditt medgivande till vår användning av dina uppgifter är grundläggande för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss. Om du återkallar ditt samtycke, kommer vi att upphöra med behandlingen av dina uppgifter för de syften samtycket omfattar, såvida inte annan laglig grund för behandling föreligger.

Genom att använda våra tjänster samtycker du till att vi använder dina personuppgifter för dessa ändamål.

7. Utlämnande av Din Information till Tredje Part

Vårt mål på Acasting.se är att maximera dina möjligheter att hitta engagemang som talang eller crew. Detta kan ibland innebära att vi behöver dela dina personuppgifter med tredje part:

  • För Jobbansökningar: Om du ansöker om ett jobb genom vår plattform, delar vi de relevanta uppgifterna med den potentiella arbetsgivaren för att underlätta anställningsprocessen.
  • För Arbetsgivar Sökning: Vi delar ditt professionella material med verifierade arbetsgivare som söker efter kandidater i vårt register, för att öka dina chanser till att bli anställd.
  • Marknadsföringsändamål: Vi kan komma att dela viss information med marknadsföring partners när vi annonserar på sociala medier eller andra plattformar. Dessa tredje parter är noggrant utvalda och har endast tillgång till information som är nödvändig för att utföra specifika marknadsföringsaktiviteter. De är bundna att inte använda din information för andra syften.
  • Rättsliga förfrågningar: I sällsynta fall där det är lagligt påkallat kan vi behöva lämna ut dina uppgifter till statliga myndigheter eller i enlighet med rättsliga processer.

För att säkerställa att dina personuppgifter fortsätter att hanteras med högsta möjliga integritet standarder, vidtar vi alltid lämpliga säkerhetsåtgärder och kräver att tredje parter som har tillgång till din information respekterar vår integritetspolicy och behandlar dina uppgifter med konfidentialitet och respekt.

8. Integration med Sociala Medier på Acasting.se

Vi på Acasting.se erbjuder integration med sociala medier för att förenkla din inloggningsprocess och för att främja delning av ditt professionella innehåll:

  • Sociala Inloggningsalternativ: Du kan koppla ditt Google-konto eller Apple ID till din Acasting-profil, vilket möjliggör enkel och snabb inloggning samt en smidigare användarupplevelse. När du kopplar dina konton till Acasting, ger du oss tillåtelse att hämta och använda information som ditt namn, e-postadress och födelsedatum från dina Google- eller Apple-konton.
  • Delning av Profilinnehåll: För att ytterligare öka din synlighet, kan du länka dina Instagram, TikTok, YouTube-konton eller IMDb-sida direkt till din Acasting-profil. Detta möjliggör för arbetsgivare och samarbetspartners att enkelt utforska och uppskatta ditt arbete och dina prestationer.

Vi behandlar alla personuppgifter som erhålls genom dessa sociala medieplattformar med samma höga integritetsstandard som vi använder för all annan personlig information. Du har full kontroll över denna integration och kan när som helst hantera dina inställningar direkt på din Acasting-profil.

9. Dina rättigheter som medlem på Acasting.se

Som medlem på Acasting.se har du följande rättigheter avseende dina personuppgifter:

  • Tillgång till Dina Uppgifter: Du har rätt att när som helst begära en kopia av de personuppgifter vi har lagrade om dig. Du kan enkelt ladda ner denna information från sektionen "Profil" när du är inloggad.
  • Rättelse av Uppgifter: Om du märker att någon av de uppgifter vi har om dig är felaktiga eller ofullständiga, har du rätt att korrigera dessa direkt genom din profil.
  • Radering av Uppgifter: Du har rätt att begära att vi tar bort dina personuppgifter från vårt system. Detta kan du göra själv genom att radera ditt konto eller genom att kontakta oss.
  • Opt-Out från Kommunikation: Om du väljer att inte längre ta emot marknadsföringsmaterial eller andra meddelanden från oss, kan du avsluta prenumerationen via våra utskick eller genom att kontakta oss för att ändra dina kommunikationsinställningar.

10. Kontakta Acasting.se

Du kan när du vill kontakta vår kundtjänst via adressen [email protected]

Casting made easy

Bli medlem

© Acasting. All rights reserved.