Acasting logo

Intervju med Arman Tingelholm

Intervju med Arman Tingelholm

Berätta om dig själv och varför du gillar skådespelaryrket:

Jag började uppträda redan vid tolv års ålder i pjäser som "The Boy Who Cried Wolf" och "Goldilocks and the Three Bears". Min passion för scenkonst utvecklades under de år vi bodde utomlands, där min far arbetade som diplomat. Att bo i olika länder, särskilt de år vi tillbringade i Tanzania, gav mig unika möjligheter att förstå olika kulturer och människor. Denna internationella erfarenhet har varit avgörande i att forma mig som person och som konstnär.

Efter att ha återvänt till Sverige fortsatte jag att engagera mig i och utforska olika konstnärliga uttryck. Jag var aktivt involverad i skolans produktioner, där jag både spelade i pjäser, medverkade i dansproduktioner och framförde musik på slagverksinstrument.

Min återkomst till skådespeleriet markerades av en av huvudrollerna i en kortfilm, vilket blev en katalysator för min karriär och stärkte min beslutsamhet att följa min passion fullt ut. Sedan dess har jag gjort min långfilmsdebut i "Himmel Över Flogsta" medan jag studerade teater på Gottsunda Dans & Teater i Uppsala. Sedan dess har jag medverkat i en rad film-, TV- och reklamproduktioner, nyligen som Ben i långfilmen "Stammisar" och som Sasse i TV-serien "Agatha Christies Hjerson". För närvarande är jag även aktuell i kortfilmen "Vi Var Barn Då".

Min utbildningsresa har innefattat en rad fristående kurser inom skådespeleri, fokuserade på röst, kroppslig gestaltning och textanalys. Denna individuellt valda väg lät mig bygga upp min egen metod för yrket, anpassad efter mina unika behov och visioner som skådespelare. Under min tid på Stockholms Konstnärliga Högskola, där jag genomgick ett ettårigt program inom filmskådespeleri, fann jag en mentor i skådespelarläraren Matthew Allen, som också blivit en nära vän. Hans stöd och vägledning har varit avgörande för min utveckling. Vidare har jag även studerat vid The Royal Central School of Speech and Drama, vilket har förstärkt mina internationella perspektiv och förståelse för skådespelarkonsten.

Som skådespelare finner jag stor glädje i att gestalta olika karaktärer, vilket inte bara breddar mina egna perspektiv utan också möjliggör en djupare förståelse och empati för andra människors liv. Skådespeleri har erbjudit mig en unik möjlighet att både beröra och underhålla, vilket gör det till en både givande och utmanande yrkesbana.

På min fritid tävlar jag inom kampsport och tränar brasiliansk jiu-jitsu. Jag är även innehavare av svart bälte i taekwondo och har ett starkt intresse för teknologi och digital utveckling. Jag är en dedikerad person som inte räds nya utmaningar, och jag ser konstens och den digitala utvecklingens samspel som ett dynamiskt fält med ständiga möjligheter till innovation.

Vad är det roligaste uppdraget du gjort inom skådespeleri?

Ett av de mest spännande uppdragen hittills var min roll i långfilmen "Stammisar" där jag spelade karaktären Ben. Det var särskilt kul att vara del av en produktion som bröt ny mark med sitt unika koncept där all dialog levererades på rim. Att arbeta tillsammans med artisten Mapei som min motspelerska tillförde också en spännande dynamik till upplevelsen.

Produktionen "Vi Var Barn Då" var ett annat projekt som starkt berörde mig. I den rollen utforskade jag djupa känslomässiga skikt och förmedlade starka känslor som inte bara utmanade mig som skådespelare, utan också väckte viktiga diskussioner om vänskap och drömmar. Filmen användes för att stimulera samtal bland både ungdomar och vuxna över hela Sverige.

Att dubba den svenska rösten till Pavitr i "Spider-Man: Across the Spider-Verse" för Marvel var även det en oerhört givande erfarenhet. Detta projekt gav mig chansen att bidra till en global franchise. Jag var även en av huvudrollerna i en reklamserie som sändes över hela Europa. Förutom att det projektet vässade mitt hantverk som skådespelare gav det mig chansen att resa runt i världen och arbeta tillsammans med olika professionella team, bland annat på den berömda Pinewood Studios i London.

Vad tycker du om Acasting?

Acasting är en spännande ny plattform som har potential att förändra landskapet för hur skådespelare och producenter sammanförs. Jag ser fram emot att se hur den kan effektivisera castings och skapa fler möjligheter för både etablerade och nya talanger.

Vad tycker du om digitala plattformar som Acasting för att hitta roller eller att bli upptäckt?

Digitala plattformar som Acasting är avgörande för dagens skådespelare. De erbjuder en plattform där man inte bara kan visa upp sitt arbete utan också direkt koppla ihop med regissörer och castingagenter, vilket kan accelerera karriären betydligt.

Har du landat något jobb eller blivit erbjuden uppdrag via Acasting? Och hur har de funkat såhär kort efter lansering?

Jag fick nyligen mitt första jobb via Acasting, vilket var en fantastisk bekräftelse på plattformens effektivitet. Det är mycket uppmuntrande att se hur snabbt den kan öppna dörrar till nya möjligheter.

Vad hoppas du att Acasting kan bidra med framåt?

Jag hoppas att Acasting fortsätter att utveckla och förfina sina funktioner för att erbjuda ännu fler anpassade verktyg för skådespelare. Det skulle vara spännande om de kunde inkludera mer omfattande nätverks- och utbildningsmöjligheter, vilket skulle kunna hjälpa skådespelare att ytterligare utveckla sina karriärer. 

Spana in Armans profil acasting 🌐✨


Casting made easy

Bli medlem

© Acasting. All rights reserved.