Acasting logo

Intervju med Elon Kinberger

Intervju med Elon Kinberger

Berätta om dig själv och varför du gillar skådespelaryrket.

Jag heter Elon (japp, min mamma gillar verkligen vitvaror) och jag har alltid sysslat med skådespeleri på ett eller annat sätt. Uppvuxen i Dalarnas skogar gick jag i lite annorlunda skolor med mycket teater. Jag har alltid uppskattat nya upplevelser, nya utmaningar och är alltid hungrig för någonting nytt. Just därför har det varit svårt att lista ut vad jag faktiskt vill göra med livet. För man satsar ju inte på skådespeleri – det är ju knappt någon som lyckas. Men en sommarkväll i en lägenhet mittemot Västmanland-Dala nation i Uppsala ställde jag mig frågan "är den enda anledningen till att jag inte verkligen satsar på skådespeleri att jag tror jag kommer misslyckas?" Det kändes som en usel anledning att inte göra det enda som alltid har känts meningsfullt och stimulerande, och jag har sedan dess vetat precis var jag vill ta vägen och har aldrig tittat tillbaka.

Vad är det roligaste uppdraget du gjort inom skådespeleri?

Det kanske underbaraste med yrket är att ingen dag är den andra lik och det ständigt är nya utmaningar att tackla. Men en upplevelse jag ofta kommer att tänka på som svar på frågan är en inspelningsdag från förra sommaren för en kommande serie: Happy Jävla Pride. Den är inte ute än så kan inte säga för mycket, men jag gestaltar en aggresiv typ i en väldigt viktig och stark scen. Jobbade nära med både Måns Nyman (regi) och stuntkoordinator och jag fick utnyttja mina färdigheter i både improvisation och kampsport. Det hela resulterade i en riktigt mäktig och samtidigt obehaglig scen som förmedlade ett väldigt starkt budskap.

Vad tycker du om Acasting och liknande digitala plattformar?

Jag vill ärligt säga att jag först var skeptisk till ännu en digital platftorm, ännu ett cv och bildgalleri att hålla uppdaterat. Det kryllar ju av alternativ och många gånger känns det som att det till stor del erbjuds samma annonser på flera av dem. Många av plattformarna har dock klumpiga gränssnitt och tekniska problem, och där kände jag direkt att Acasting utmärkte sig med ett bra gränssnitt och för det mesta fungerar felfritt, samt ett bra arbetsflöde för att hålla profilen uppdaterad. Dessutom upplever jag att det på Acasting i hög grad erbjuds jobb som inte finns på andra kanaler och det har på kort tid lett till många samtal med rollsättare och ett och annat bokat gigg!

Vad hoppas du att Acasting kan bidra med för framåt?

Jag har haft en jättefin dialog för feedback med teamet bakom Acasting och de är alltid snabba på att rätta till och förbättra, så jag skulle bara säga rocka på!

Spana in Elons profil acasting 🌐✨


Casting made easy

Bli medlem

© Acasting. All rights reserved.