Acasting logo

Intervju med Cecilia Säverman om HP-inspelningen i Barcelona

Intervju med Cecilia Säverman om HP-inspelningen i Barcelona

Hur förberedde du dig inför din selftape? 🎬

Till just det här projektet passade flera av rollbeskrivningarna mig, så jag förberedde mig för och sökte några olika. Först försökte jag bena ut flowet och humorn och vilken funktion de olika rollerna verkade ha. Sen gjorde jag så tydliga val jag kunde för varje roll. Till sist så filmade jag 2-3 varianter på varje roll. Inför callbacken så handlade det mycket om tekniken eftersom det var över zoom, att hitta en bra plats i lägenheten, bra ljus och ljud och vara förberedd på att få nya instruktioner. Toppen att jobba med Svante på Nordcasting och Moa på Castingverket också, fick svar på alla frågor direkt och supertydliga instruktioner.

Kan du dela med dig av några minnesvärda ögonblick från Barcelona? 🌆

Alltså, staden och maten och allt var ju grymt, men framförallt var själva inspelningen och alla som jobbade med den guld! Roligt manus och grymt team. Ett minne är från första dagen on set när jag mötte 150 statister och förstod hur otroligt stor produktionen var. Ett annat roligt minne är när Craig (Gillespie, regissören) plötsligt la till mig i en ny scen och gav mig manus på plats som jag fick lära mig på studs. Jag fick läsa det första gången när vi repeterade scenen två gånger och sen var det bara att köra. När första skrattet kom från alla bakom kameran andades jag ut.

Hur skulle du beskriva samarbetet med övriga skådespelare och teamet under inspelningen? 🤝

Riktigt fint! Alla var så trevliga och proffsiga, och många har jag fin kontakt med nu efteråt. Kul med en så internationell inspelning, med cast från hela norden, och team från både Barcelona, London och LA. Bra och peppig stämning hela vägen!

Har du något tips till dem där ute som vill satsa på en karriär som skådespelare? 🌟

Svårt. Kanske fråga hur andra gjort, och spana runt efter roliga utbildningar och kurser. Det finns tusen vägar, som väl alla kräver rätt hårt arbete. Jag tycker att det är bra att fundera över vad man vill berätta och varför just skådespeleriet är vägen att berätta det. Det gör både vägen lite klarare, men också skönt att kunna hålla sig i när det är uppförsbacke (vilket jag tror att alla upplever till och från). Viktigast tror jag är att vara snäll och generös mot andra. Dels för att du förhoppningsvis får det tillbaka, men också för att skapa den bransch du vill ha.

Spana in Cecilias profil acasting.se/ceciliasaverman 🌐✨


Casting made easy

Bli medlem

© Acasting. All rights reserved.