Acasting logo

Berättelse från min inspelning för Tre i Sydafrika: Intervju med Matilda Ekström

Berättelse från min inspelning för Tre i Sydafrika: Intervju med Matilda Ekström

Hur förberedde du dig inför din selftape? 📹

Jag lusläste manuset och instruktionerna, som jag alltid gör för att inte missa något. Inledningsvis sökte de ju äkta rockabillytjejer och Rebecca Persson Westin som castade skrev att man gärna fick ha rockabillyoutfit i selftapen. Förutom den lilla detaljen att jag inte är någon rockabillybrud så tyckte jag själv att jag passade väldigt bra för rollen, så jag gick all in med smink, hår och kläder! Det blev ganska många tagningar innan jag blev nöjd, men till sist landade filmerna hos Rebecca.

Kan du dela med dig några minnesvärda ögonblick från Sydafrika? 🌍

Hela vistelsen var bara gjord av minnesvärda ögonblick! Från det att vi landade tidig morgon, trötta efter att ha rest hela natten och bjöds på kaffe och wienerbröd i hotellets lobby, till att få bada med pingviner vid Boulders Beach och så själva inspelningen såklart vid äppellunderna utanför Kapstaden. Allt var magiskt!

Hur skulle du beskriva samarbetet med övriga skådespelare/castare och teamet under inspelningen? 👭👬

Det var ett fantastiskt trevligt och generöst gäng rakt igenom, jag kände mig väldigt välkommen och väl omhändertagen. Oftast brukar man knappt ens hinna se kunden när man spelar in reklamfilm, men här bjöds vi in och togs med på utflykt, väldigt TREvligt! :D Vi skådespelare som rest från Sverige tillbringade såklart också mycket tid tillsammans, det var ett fantastiskt gäng!

Har du något tips till dem där ute som vill satsa på en karriär som skådespelare? 🌟

Att suga åt sig av all positiv feedback man får! Skriv ner och spara så att du kan läsa den och boosta dig själv när det börjar kännas hopplöst. För det ÄR ganska segt att lägga tid och energi på att göra selftapes, i de flesta fall blir man inte bokad och får ingen som helst respons på dem. Det kan också hjälpa att tänka att för varje selftape är man ändå ett steg närmare att boka ett jobb, även om man inte bokar just det här. För ett tag sedan fick jag ett mejl från en uppdragsgivare som jag skickat ett selftape till för drygt ett år sedan. Hon skrev att jag var en av deras favoriter för det jobbet, men att kunden hade valt en annan. Ett år senare mindes de alltså fortfarande min film! Nu hade de istället ett annat jobb som jag var aktuell för. Så även fast du inte hör ett ord efter din inskickade selftape så kan du ha varit en hårsmån ifrån att boka jobbet, och dessutom är du ett steg närmare att bli bokad i nästa produktion. Det kan vara skönt att tänka på!

Känner folk igen dig på stan efter giget? 🕵️‍♀️

Det är ingen som kommit fram och gett sig till känna, men jag har fått höra på omvägar att folk ändå känner igen mig som Eva. Jag har dock bekanta som sett reklamen jättemånga gånger och inte kan förstå varför de känner igen henne, men till slut har polletten trillat ner. Det kanske hade varit annorlunda om jag gick runt i 50-talsklänningar till vardags!

Spana in Matildas profil 🌐✨


Casting made easy

Bli medlem

© Acasting. All rights reserved.