Acasting logo

Intervju med Alisia Isra Razai

Intervju med Alisia Isra Razai

-Berätta om dig själv och varför du gillar skådespelaryrket?

Som liten var jag väldigt orädd och karaktärsfull som alltid tyckte om att stå i centrum, få andra att skratta, skriva poesi och spela olika karaktärer. Det var allt ifrån att vara medlem i en salsagrupp och uppträda för äldre på ålderdomshem, läsa upp mina dikter för min familj eller spela i ett rockband i mellanstadiet. Det var även där jag rätt tidigt gjorde min debut som Elvis coverartist. Här ska det nämnas att passionen för rock och country växte och lever vidare än idag. Man har fått en och en annan cowboyhatt i födelsedagspresent under sina år om vi säger så. Min teaterdebut började högt med rollen som tant grön ur Elsa Beskows verk i mellanstadiet. Ribban var satt. 

Den här lilla mixen av karaktär har bidragit till den jag är idag, fast något nedskruvat i tonen. Skådespeleriet satte fart för ca två år sen på Kulturama och Calle flygare. Innan dess låg det på hyllan då jag satsade mer på mitt yrke inom finans. Att gå tillbaka till skådespeleriet var som att hitta den lilla biten av mig själv, klyschigt nog. Dessutom sitter mina känslor på huden och jag räds inte för att visa dem, därför faller skådespeleri mig naturligt tror jag. 

I det stora hela är det otroligt kul att jobba med olika människor och att se en reklam, film eller serie komma till liv. Alla jobbar väldigt olika men du ser och hör kreativitet i varje hörn och det är paradis för mig - terapeutiskt. 

-Vad är det roligaste uppdraget du gjort inom skådespeleri?

Jag har hunnit samla på mig en del erfarenhet nu och alla uppdrag är roliga på sina unika sätt, så det är väldigt svårt att välja, men jag kan berätta om ett jobb jag nyligen gjort. Då sprang jag på ett löpband i nästan en timme med vax i pannan och låtsades jagade någon kriminell. Det var otroligt kul och utmattande, med en hel del skratt bakom tagningen. Teamet var helt underbara och otroligt duktiga. Jag har även skådespelat rollen som advokat, vilket jag tyckte passade min privata och personliga karaktär extra väl. Det var någon jag kunde känna igen mig i och göra reasearch på. Att spela lite mörkare och tuffare karaktärer är något som jag dessutom fått upp ögonen för på senare tid. 

-Vad tycker du om digitala plattformar som Acasting för att hitta roller eller att bli upptäckt?

Jag tycker att Acasting har hittat en lucka i castingvärlden som de har fyllt ut. Det är en modern plattform som är enkel att navigera kring och strukturerad. Jag kan få fram mina färdigheter i profilen på ett sätt som gör det enkelt för castare att se om det är en match utan att behöva komplettera med information. Kort in efter att jag blev medlem så blev jag kontaktad av en byrå som ville casta mig för mitt första jobb. Jag fick dock veta att jag hade faktiskt blivit rekommenderad av en annan byrå. Dock är det just det som gör att det känns extra bra med Acasting då fler castingbyråer använder sajten för att hitta bra skådespelare. 

-Vad hoppas du att Acasting kan bidra med för framåt?

Jag hoppas att Acasting gör det lättare för nya skådespelare att komma in i yrket och att de får en chans att hitta roliga uppdrag. Acasting skapar redan idag mycket goda förutsättningar för detta. Personligen hoppas jag att min profil når ut till fler agenturer. Milstolpen är att få en större roll i en serie eller långfilm i framtiden, det kanske inte vilar i era händer, men vem vet? det kanske blir via er i alla fall.

Spana in Alisias profil acasting 🌐✨


Casting made easy

Bli medlem

© Acasting. All rights reserved.