Acasting logo

Intervju med Asanda Kokkonen "Västra gymnasiet"

Intervju med Asanda Kokkonen "Västra gymnasiet"

Hur var din audition och var det en lång process tills du landade rollen? 🎭

Det var faktiskt en kort audition process för min del inför Västra gymnasiet, jag hade bara en audition via zoom tillsammans med Selma som spelar M. Men jag tror att den snabba auditionprocessen berodde på att IIro Panula som rollsatte Västra nyligen hade rollsatt mig i SVT-serien Fejk, så i och med att vi jobbat med varandra så nyligen så handlade de nog mer om och se så att kemin funkade. 

Hur länge spelade ni in serien och var det mycket förberedelser innan? 

 Det var en väldigt kort inspelningsperiod med tanke på hur många avsnitt vi spelade in, vi spelade in 40st  10 minuters avsnitt på ca 3 veckor. Så det var ett väldigt högt tempo men vi hade dubbla team och allt spelades in på samma location så det vann vi en hel del tid på. Så intensivt men också väldigt lärorikt och roligt, vi var verkligen ett härligt gäng både framför och bakom kameran 

Vad är det roligaste med att vara skådespelare? 🌟

Jag har alltid haft ett behov av att uttrycka mig kreativt ända sen jag var liten, jag känner ofta mycket och starkt och tycker och tänker mycket. Så för mig har skådespeleriet varit ett utlopp för allt det. Sen så älskar jag att vara på set, tycker det är bland det roligaste som finns i världen att få skapa tillsammans med andra. Hela det stora maskineriet där alla brinner lika mycket för just det de gör oavsett om du är ljudtekniker, kameraman eller skådis. Men mest av allt, den känslan när du har en scen tillsammans med en annan skådespelare när båda kan sina repliker och är helt inne i scenen på ett sätt där både tid och rum försvinner. Känslan av att man vore i ett parrallet universum där bara här och nu existerar. Den känslan går inte att jämföra med någonting annat, just den känslan gör det värt allt Alla nej, alla bröd jobb,det ständiga kämpandet, allt.

Hur var det att gå in i din karaktär och påminner den om dig själv? 🎬

När det gäller att gå in i karaktär så hittade jag Zoey som min karaktär i Västra heter, ganska snabbt. Vi påminner en hel del om varandra men skiljer oss också mycket på vissa plan, jag tror att ja var mer lik Zoey när jag var yngre än vad jag är nu. Men det var roligt att få gestalta henne, jag tycker alltid att man lär sig något nytt om sig själv när man går in i en ny karaktär.

Har du något tips till dem där ute som vill satsa på en karriär som skådespelare? 🌍

Jag tror att det är viktigt att tidigt fråga sig själv hur mycket man vill det. Vill jag skådespela för att jag lockas av den glamorösa delen och för att det verkar "nice" eller vill jag skådespela för att jag helt enkelt inte kan låta bli. Det är en tuff bransch, och ja det säger alla. Men det ÄR verkligen det, det är slitigt och kämpigt och oglamoröst. Men är man villig att ta sig igenom allt det för att man helt enkelt inte kan tänka sig att göra något annat, så säger jag kör. Ingenting är omöjligt det är bara du själv som sätter ribban. 

Jag själv kommer ifrån en liten håla utanför Norrköping utan skådespelarbakgrund och idag sitter jag här och får prata om min medverkan i Västra. Allt går om man vill, själv har jag bara börjat ;)


Casting made easy

Bli medlem

© Acasting. All rights reserved.