Acasting logo

HP Reklamfilm: Felix Martinssons upplevelse bakom kulisserna 🎬🌟

HP Reklamfilm: Felix Martinssons upplevelse bakom kulisserna 🎬🌟

Var det svÄrt att fÄ till en bra selftape?

Det var en helt vanlig auditionprocess med self-tape och callback, och bÄda gick super! NÀr jag filmar self-tapes ger jag mig sjÀlv alltid bara 3 tagningar. Annars finns det en chans att man börjar övertÀnka sina val och letar efter fel. Viktigt ocksÄ att göra ett starkt val frÄn början och hÄlla fast vid det. Det Àr sÄ lÀtt att börja övertÀnka allt, och det Àr alltid en utmaning med self-tapes för man vet egentligen inte om man Àr inne pÄ rÀtt spÄr. DÀrför gillar jag alltid att göra auditions "in the room" med casting nÀrvarande, sÄ vi kan jobba med regi och val direkt. Just denna reklam castades av Moa och Svante pÄ Nord Casting, och de Àr guld. De Àr lÀtta att jobba med och svarar alltid pÄ frÄgor sÄ snabbt de kan. Casting Àr sÄ viktig för alla jobb som görs, och det Àr mÄnga gÄnger som deras hÄrda arbete hamnar i bakgrunden, sÄ tycker det Àr viktigt att lyfta.

Hur var upplevelsen att filma i Barcelona?

Det var en fantastisk upplevelse att fÄ Äka till Barcelona och filma. Jag Àr otroligt tacksam, det Àr inte varje dag man bokar ett sÄnt hÀr gig! Jag var dÀr i 4 dagar. Första dagen kikade jag runt i city, kÀkade tapas och tog det lugnt. Dagen efter hade jag min fitting, som tog en halv dag att gÄ igenom. Det var mÄnga outfits att testa för att fÄ till den rÀtta looken. Vi började med outfits i regnbÄgens alla fÀrger, dÄ produktionen ville att min karaktÀr skulle sticka ut lite frÄn mÀngden. Men efter ett par ombyten insÄg de att jag stack ut alldeles för mycket, sÄ det blev ett par nedtonade ombyten tills vi hittade den perfekta looken. Dag 3 filmade jag tillsammans med Michael Robdurp som spelade en av 5 CEO's. Vi hade sjukt bra kemi och inspelningen flöt pÄ riktigt bra. Vi hade till och med tid över att leka runt lite med scenen och vissa repliker som Craig ville tweaka lite. DÄ de visste att det var mycket som skulle klippas ihop, kortade vi ner mÄnga repliker för att fÄ till ett snabbt och bra tempo. Dagen dÀrpÄ skulle jag egentligen Äkt hem, men de gillade det jag hade gjort dagen innan sÄ pass mycket att de skrev in mig i en ny scen. SÄ 10 minuter innan jag skulle hoppa in i taxin till flygplatsen kallade Craig tillbaka mig, och jag filmade en halvdag till innan det var dags att flyga tillbaka till Stockholm.

Vilka erfarenheter tar du med dig?

Jag har jobbat mycket med reklam tidigare, inte bara som skÄdespelare men ocksÄ som Casting Director, sÄ jag visste att "vad som helst kan hÀnda" och var dÀrför vÀl förberedd. Och mycket riktigt, vi fick nya versioner av manus flertalet gÄnger. Det utskick man fick dagen innan sÄg inte alls ut som det man fick precis 5 minuter innan man gick in pÄ set. Vad jag har börjat inse Àr att hur mycket du Àn förbereder dig, finns det alltid en curveball runt hörnet. Man mÄste vara flexibel, öppen, vÄga lita pÄ inte minst sig sjÀlv men ocksÄ produktionen och processen. Det hÀr Àr helt klart en av de största produktionerna jag har jobbat pÄ, men det Àr andra gÄngen i mitt yrkesliv som jag filmat "multi camera shots" med 4 kameror samtidigt. Det Àr helt klart en upplevelse och en otrolig frihet, allt fÄngas pÄ en och samma gÄng.

Hur var det att jobba med Craig Gillespie?

Det var en dream come true! Han var otroligt lÀtt och rolig att jobba med. Det mÀrks av sÄ tydligt nÀr man jobbar med regissörer som jobbar med större filmer, för de har ett helt annat sprÄk nÀr de pratar med skÄdespelarna. Det Àr annars vanligt pÄ just reklaminspelningar att man fÄr enstaka ord eller kÀnslor som regi, men Craig pratade pÄ ett sÀtt som gjorde det lÀtt att översÀtta till actions och göra snabba val. Jag hoppas verkligen fÄ jobba med honom igen i framtiden.


Casting made easy

Bli medlem

© Acasting. All rights reserved.