Acasting logo

"BROR": Intervju med Mio Linnér Edman

"BROR": Intervju med Mio Linnér Edman

Hur var din audition och var det en lång process tills du landade rollen? 🎭🌟

Något år innan ”BROR” skulle börja produceras hade jag sökt till en annan roll som jag inte fick. Men Lotta Malm Casting behöll mina uppgifter i sitt register och hörde av sig till mig när de började leta efter skådespelare till ”BROR”. För att beskriva en lång process lite kort så fick jag först skicka en selftape, sedan fick jag komma in för en audition, sedan en audition till, och en audition till. Efter en selftape och tre auditions fick jag tillslut ett samtal från producenten som berättade att jag fått rollen.

Hur länge spelade ni in serien och var det mycket förberedelser innan?  🎬📝

Första säsongen spelades in mellan Augusti och Oktober 2021 och andra säsongen mellan April och Juni 2023. För regissör, producent och andra inblandade i produktionen så blir där såklart mycket förberedelser med allt som måste vara rätt inför inspelning. För oss skådespelare innehöll förberedelserna mestadels manus genomgångar och olika praktiska tolkningar. Inför första säsongen hade vi dock en del repetitioner också.

Vad är det roligaste med att vara skådespelare? 🌈🎭

För mig är det väl egentligen uppdelat i två kategorier. För mig själv så blir det en känsla av frihet att helt kunna släppa sig själv och bli någon annan. Sen finns där den konstnärliga sidan av det också. Att få skapa något som kan inspirera och få folk att känna. 

Hur var det att gå in i din karaktär och påminner den om dig själv? 📚💡

Ju mer jag lärde känna min karaktär ju lättare blev det att förstå honom. Och med det blev det också lättare att bli honom. Det har varit en väldigt rolig men utmanande process. 

Jag kan möjligtvis känna igen mig i vissa känslor min karaktär upplever och jag kan även känna igen mig i hans impulsivitet. Men annars tycker jag inte att han påminner mig om mig själv särskilt mycket. Jag skulle definitivt inte säga att jag är lik honom som person. 

Har du något tips till dem där ute som vill satsa på en karriär som skådespelare?🌐✨

Släpp tanken om att skådespelarbranschen är glamorös och simpel. När du har insett att det förmodligen komma vara skitsvårt och att du kommer få nej efter nej efter nej. Då kan du fråga dig själv om du verkligen vill. Om svaret fortfarande är Ja, bara fortsätt och ge aldrig upp. Sök roller, maila producenter, castare, regissörer. Varför inte skicka brev till och med? Börja göra egna sketcher eller kortfilmer. Skicka in dom eller lägg upp dom. Jag själv försöker lika mycket hela tiden. Jag kan inte leva på bara skådespeleriet än heller. Men varför missa chansen när man vet vad man vill?

Visa din passion, men var försiktig med vem du ger den till. Och framförallt, sluta skämmas. Skitsamma vad andra tycker.

Spana in Mio profil 🌐✨


Casting made easy

Bli medlem

© Acasting. All rights reserved.