Acasting logo

Ardalan Esmaili och Mahmut Suvakci i huvudrollerna för Netflix-serien “Helikopterrånet”

Ardalan Esmaili och Mahmut Suvakci i huvudrollerna för Netflix-serien “Helikopterrånet”

Netflix presenterar en ny spännande svensk serie, "Helikopterrånet", inspirerad av den gripande romanen av Jonas Bonnier. Serien berättar historien om en av de mest minnesvärda kupperna, med ett manus skapat av den skicklige författaren Ronnie Sandahl och under den ledande regin av Daniél Espinosa.

I centrum för denna verklighetsförankrade och karaktärsdrivna thriller står Ardalan Esmaili och Mahmut Suvakci, som tar på sig rollerna som Michel och Rami. Tillsammans med en stjärnspäckad ensemble, inklusive Dejan Milacic, Iskra Kostic, och flera andra talanger, lovar denna åttadelade serie att bli en djupdykning i komplexa mänskliga relationer och dramatiska händelser.

Berättelsen är satt till 2009, i en händelserik period då en helikopter modigt landade på taket till en av Sveriges mest säkrade penningförvaringar i en liten förort till Stockholm. Medan polisen stod maktlös, genomförde rånarna ett spektakulärt rån utan att avfyra ett enda skott, och flydde med miljoner.

Netflix beskriver "Helikopterrånet" som en intensiv berättelse fylld med svek, sökandet efter upprättelse, och inte minst, en modern Ikaros-saga om höga insatser och risker.

Serien, som är ett resultat av ett kreativt samarbete mellan talangfulla producenter och regissörer, lovar att bli en hänförande skildring av de verkliga händelserna som chockade Sverige 2009. Med en planerad premiär mellan 2024 och 2025, är "Helikopterrånet" en efterlängtad berättelse som tidigare har lockat intresse från filmindustrins tungviktare.

Ta del av denna fascinerande berättelse som kommer att hålla dig på kanten av din sittplats. "Helikopterrånet" lovar att vara en minnesvärd upplevelse, en serie som utforskar gränserna för vad människor är beredda att göra för att uppnå sina mål.


Casting made easy

Bli medlem

© Acasting. All rights reserved.